ANKARA / ÇANKAYA - Özel Harekat Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

II. Dönem Genel Veli toplantımızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin durumlarının görüşüldüğü toplantı verimli geçti. Katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

-HİKMET PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDIK- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Dr.Nazif YILMAZ’ın katılımı ile bu sene başlayan ve Türkiye geneli 24 pilot okulun yürüttüğü Hikmet Projesinin değerlendirme toplantısına katıldık. Ankara’da düzenlenen ve Ankara’dan tek okul olarak katıldığımız toplantıda okul müdürümüz Emrah TOKATLI ilk dönem gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bir sunum yaparak okulumuzdaki Hikmet Projesi çalışmalarına dair bilgi verdi. HikmetProjesinin geleceğine dair önemli istişarelerin gerçekleştirildiği toplantının hayırlılar getirmesini temenni ederiz.

Şbt

Kur’an-ı Kerim’i güzel omuma Türkiye 1.’si Dünya 2.’si Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Hafız Mustafa Özyılmaz bugün öğrencilerimizle buluştu, hafızlık sürecine, eğitimine dair süreçlerle ilgili öğrencilerimizle sohbet etti. Güzel sesiyle, Kur’an ziyafeti ile kulakların pasını sildi, gönüllere zerk etti. Kıymetli vaktinden ayırıp davetimize icabet ettiği için değerli hocamıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

15.02.2024 tarihinde okulumuzda Yangın ve KBRN tatbikatı yapılmıştır.

Şbt

22.02.2024 Perşembe günü Türkiye Kur'an-ı Güzel Okuma Birincisi Mustafa Özyılmaz Öğrencilerimizle  Hasbihal edecek.

ÖĞRENCİLERE DEPREM BAŞTA OLMAK ÜZERE OLASI

AFETLER HAKKINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA EĞİTİM VERİLDİ.

Öğrencilerimizde dilimizin zenginliği hakkında

farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.

Proje bağlamında öğrencilerin okuduğu ‘Okuldışı’

kitabının daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve kitabı

eleştirel bir gözle incelemek için projedeki öğrencilerin

bir araya gelerek kitap incelemesi yapması

sağlanmıştır.

Şbt

Öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet ile birlikte filmde geçen olayların arka planının farkına varılması amaçlanmıştır. Filmdeki karakterlerin bireysel farklılıklarının ve sosyal kurallar çerçevesinde olaylara nasıl tepkiler verdikleri gözlemlenmiştir

Şbt

Dergimiz bu ikinci sayısında Akif İnan ve Süleyman Ergüner özel sayısı şeklinde hazırlanmıştır. Edebi ahlaki manevi içerikler oluşturuldu.

Şbt

Öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiğimiz bilim merkezi

ziyareti, öğrencilere eğlenceli ve öğretici bir deneyim

sunmayı amaçlamaktadır. Bu etkinlik, bilimin heyecan

verici dünyasını keşfetmelerine fırsat tanıyacak çeşitli

interaktif sergiler, deneyler ve aktiviteler içerecektir.

Şbt

Kudüs bizim neyimiz olur? Kudüs farkındalık seminerine tüm 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerimiz katıldı.

Şbt

07.02.2024 Çarşamba Okul Müdürümüz, Müdür Yardımcımız ve Rehber Öğretmenimiz 12.sınıflar ile bir araya geldi. 2.dönem YKS çalışmaları yeniden gözden geçirildi. Devamsızlık, çalışma stratejileri ve motivasyona yönelik konuşmalar yapıldı.

Şbt

13.02.2024 Salı günü okulumuz Matematik Öğretmeni Devrim Gül'ün yaptığı çalışma ile mezun öğrencimiz okuduğu Milli Savunma Üniversitesi hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Sorularını yanıtladı.

Şbt

Öğrencilerimizle 15 Temmuz Demokrasi müzesini gezdik. Bir kez daha o karanlık geceyi anımsarken tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle şükranla yad ettik.