ANKARA / ÇANKAYA - Özel Harekat Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz Aslıhan Duran Akça mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında 12.sınıf öğrencilerimiz ile Orta Doğu Teknik üniversitesi 'ni gezi düzenledi. Çalışmada üniversite ve bölüm tanıtımları yapıldı. Öğrenciler üniversite içinde vakit geçirerek okuyan öğrenciler ile iletişim kurdular. Çalışmaya 43 öğrenci katıldı. Çalışmaya İngilizce Öğretmeni Aslı ALTUNALAN' da destek verdi.

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan

Mrt

Öğretmenimiz Seda Burçin Özdemir eşliğinde 11-D sınıfı Sosyal Etkinlik kapsamında ‘Askıda Karanfil’ etkinliği gerçekleştirdi.Okulumuz önündeki köprüyü üzerinde Hadis-i Şerifler ve 8 Mart dünya kadınlar günü olması sebebiyle kadınlara yönelik güzel sözler yer alan karanfillerle süsleyen öğrencilerimiz vatandaşların ilgisi karşısında oldukça mutlu Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Bugün Okul Rehber Öğretmenimiz Aslıhan Duran Akça’nın Danışmanlığına düzenlenen “Teknoloji ve sosyal medyanın çocuklarınsosyal becerileri ve psikolojik gelişimine katkısı” konulu münazara gerçekleştirildi. Çalışmaya 11.sınıf öğrencilerimiz destek verirken, 10. sınıf öğrencilerimiz de organizasyonu gerçekleştirdi. Danışman öğretmenimiz Aslıhan Duran Akça’ya teşekkür ederiz.

Mrt

Afetlerde risk azaltımı;afet yönetimi ,afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli, bir parçasını oluşturmaktadır. Bu gelişemnin sürdürülebilmesi afet rsiklerinin azaltılması ile mümkündür.Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı bu alanda bilinçlendirmek için 01-07 Mart derprem haftası münasebetiyle okullarımızda Deprem Tahliye Tatbikatı yapılmıştır.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen OKu-Yorum projesi kapsamında bu sene  Nuri PAKDİL ve Erdem BAYAZIT'ın kitapları okutturulacaktır.

Mrt

Orman Mühendisi, Orman İşletme Şefi Eniscan Peker 9. Sınıf öğrencilerimize Ormanların oluşumu, bakımı, dikimi, orman yangınları ile mücadele, doğa, çevre konularında bir seminer verdi. Öğrencilerimizin merak ettiği soruları da sordukları seminer verimli geçti. Değerli konuğumuza ve öğretmenimiz Filiz Aksu’ya teşekkür ederiz.

Mrt

11. Sınıf Öğrencilerimizle Ankara Palas Müzesini, Altındağ Belediyesi Şairler ve Yazarlar Evi Müzesini ve Ulucanlar Cezaevi Müzesini gezdik. Geziye rehberlik eden öğretmenlerimizden Selcan Selvi’ye, Diba Karpuz’a ve Devrim Gül’e teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin bilime ve fene olan meraklarını arttırarak, doğa olaylarına ilgi duymalarını, projeler ve buluşlar yapmalarını, fen okuryazarı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Biyoloji Laboratuvarı derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Biyoloji Laboratuvarımızda 11/A ve 11/B sınıflarının öğrencileriyle birlikte Kalp Diseksiyonu geçekleştirdik. Öğrencilerimiz bilimsel olarak kalbi incelediler ve bilgiler arasında bağlantılar kurarak kendi yeni bilgilerini oluşturdular.

Mrt

04-05/03/2024 tarihlerinde okulumuz Rehber Öğretmeni Aslıhan Duran Akça üst Öğretim kurumlarının tanıtılması a yönelik olarak 12.sınıf öğrencilerimize  Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerine, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesine geziler düzenlenmiştir. Çalışmada öğrenci motivasyonunu artırmak, bölümler ve üniversiteler hakkında bilgi almak hedeflenmiştir. Kampüs ler ezilmiş, Öğretim görevlileri sunumlar yapmış ve öğrencilerin soruları yanıtlanmıştır. Çalışmaya 44 öğrenci katılmıştır.

Ramazan Ayı Mukabele Programı

Mrt

01-03 Mart 2024 tarihleri arasında Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen UMMUN’24 model birleşmiş milletler konferansına okulumuz öğrencilerinden Ecrin Işıl Dönmez Beyza Nur Çetin Ceylin Polat Ceylin Berra Durmuş ElifNeva Orhan Hale Serra Karabulut Şüheda Evci Betül Zehra Çavuşlu katıldı. Gösterdikleri başarıdan dolayı Elif Neva Orhan ve first timer Şüheda Evci “honorable mention award” sertifikası ile ödüllendirildi. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, Danışman Öğretmenimiz Aslı Altunalan’a teşekkür ediyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz.

28 Şubat Konferansı

Şbt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Aslıhan Duran Akça 14-21/02/2024 tarihlerinde 9. ve 10.sınıf öğrencilerimizle sınırlarımız, hayır diyebilme becerisinin önemi, zorbalık, akran zorbalığı,Zorbalık çeşitleri, kimden nereden yardım almamız gerektiği üzerine sınıflarda rehberlik çalışması yaptı. 160 öğrencimiz ile yaptığımız çalışmada sorularla, yaşanılan deneyimlerle çalışmamız aktif bir şekilde yürütüldü.

Şbt

Okulumuzda yürüttüğümüz projelerimizden biri olan ÇEDES Projemiz kapsamında bu ay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz işbirliği ile öğrencilerimiz; Vatan şehitleri ve gazileri derneğini ziyaret etti, hafız öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim okudular, dualar ettiler. 15 Temmuz gazileri yaşadıklarını öğrencilerimizle paylaştı. Hacı Bayram-ı Veli müzesi gezildi. Cebeci şehitliğinde aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okudular, dua ettiler. Son olarak ÇukurambarDiyanet Gençlik merkezinde sabır konulu sunum yapıldı. Öğrencilerimize Kahvaltı ve ikramlar yapıldı. Öğrencilerimize aziz değerlerimize sahip çıktıkları için tebrik ediyoruz. Bu etkinlikte öğrencilerimize rehberlik eden İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Abdurrahman hocaya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çedes Koordinatörü Ebru hocaya ve okulumuz Çedes Koordinatörü Nülüfer hocaya teşekkür ediyoruz.